citroner!

min sömn har mer eller mindre uteblivit, desto mer jobb har hunnits med. så kul att vara tillbaka på min gamla förskola, och ruggigt kul att träffa mina gamla knoddar som har blivit stora nog att ha börjat skolan.
idag har vi ägnat oss åt att äta citroner utan att grimasera, tyvärr blev jag knäckt av en femårig kille.. trodde ju att jag hade segern inom räckhåll men men.
nu försöker jag hålla mig vaken och magen kurrar duktigt, ska se om jag orkar skriva en skolgrej innan jag beger mig norrut för att laga mat. kanske blir det lite häng med någon trevlig ikväll:)

escape

jag va nästan uppe med tuppen imorse också. vilka morgonvanor jag skaffat mig!
nu ska jag sammanfatta förmiddagen och slänga iväg det i ett mail till min italiano lärare, bara det att jag vart sådär trött.. hugha! så måste samla kraft först..
ska pallra míg till gymmet i eftermiddag också innan det blir middag hos päronen.

snabb-bloggning

jag måste snaraste bege mig emot jobbet. mitt liv kom tillbaka igår eftermiddags när hemtentan lämnades in och jag såg fram emot några lugna dagar.. de kunde jag glömma. en bunt nya blöcker jag plöjas igenom illa kvickt och nästa vecka ska jag jobba ruggigt många timmar... bara att börja!

jerry springer

det är vansinne att plugga (titta på film eller vad jag nu gör) såhär sent, något som är ännu mer vansinne är att jag har en paus nu och vad är på tv om inte jerry springer. att vara med där är ännu mer sinne. kanske mest vansinnigt att jag övehruvudtaget tittar på det.

drömkåken

nu har tv4film sänt "drömkåken" så många nätter att jag börjar lära mig den utantill ("mamma, jag ska till skansen!") men omväxling förnöjer. de kanske borde sända någon annan film?
fast egentligen borde jag inte bry mig, examinationen ska vara inne på onsdag så borde plugga för fulla muggar eller sova...


den gamles ordlista

ibland när jag jobbar kvällar på hemtjänstern slås jag av hur språket förändras;
några exempel:
den kan brinna (låt lampan vara tänd)
har du gjort iordning bädden? (har du gjort iordning sängen?)
dra för jalusierna mer (vinkla persiennerna)

snart kommer jag också vara gammeldags:P

brutalt trött

jag är så sjukt trött. har just kommit hem ifrån kvällens jobb! det har inte blivit för mycket sömn ihelgen. gårdagen va sjukt kul så det var det värt. edelweiss o garbo, kan det bli bättre?
idag har det varit kalas för hela slanten eller i allafall fram till jag började jobba. tack för kakorna o tårtan. mums! träffade för övrigt världens roligaste hund som är övertygad om att hon är en människa.

jag hade fel!

jag var fel ute. ingen vår på g, snarare vintern? här har det snöat och nu är det klarblå himmel. me like!
jag känner mig sjuk frustrerad över hemtentan, är så osäker på om jag förstått saker och ting rätt. men tack vare s. kanske jag är på väg att bli lite klokare men förstår faktiskt inte hur jag ska hinna.
ikväll blir det till att jobba och inatt kanske jag ska ge mig på att plugga så att jag kanske kan hitta på något kul efter jobbet imorrn. äh, det återstår att se. vad ska alla andra göra liksom?

hög på vår

åh, vilket härligt väder! åh, vilken bra dag! jag känner mig nästan hög på vår...
igår lekte jag med kidsen i klass 3b. faktiskt riktigt kul! mer praktik och mindre hemtentor, om jag får bestämma. nu ska jag till le bibliotek och sedan ska resten av dagen spenderas i det trevliga kommunhuset med förhoppningsvis trevliga människor.


tandhygienisten

tandhygienisten borde älska mig, tyvärr var inte så fallet. jag menar, jag kommer dit och betalar en massa för att hon ska få ta ut sina aggressioner på mig och mina tänder. istället menar hon att jag ska investera i tandtrådsdjungeln, eltandborste & flourtabletter med svartvinbärssmak (goda!). när hon var färdig konstaterade hon klämkäckt "ja, du överlevde iaf!". känns tryggt och skönt. egentligen kanske hon gillade mig lite, jag bet ju faktiskt inte henne. jag va änglalik patient. jag förtjänade ett bokmärke. (varför får man itne bokmärken som vuxen? jag vet någon som säkert skulle pallra sig dit för ett fint klistermäke/bokmärke)

vatten

äntligen är vattnet tillbaks (idag utannonserades iaf vattenavstängingen) så nu kan jag tvätta mina händer, diska lunchdisken och allt det andra innan det är dags att besöka lovely folktandvården för terror.

klumpiga jag

hemkommen från skola-träning-jobb och jag är rätt trött, så ikväll kära grannar mittemot kommer jag förmodligen bjuda er på en seger. har lyckats med bedriften att ha sönder en sån där elmanövrerad-rullstol.. klumpiga jag! undrar om min chef kommer slå mig, eller om jag får sparken.. den som lever får se. har ni tur, uppdaterar jag er.


seger

jag vann tävlingen igår. en promenadlätt seger! tyvärr uteblev det mesta av sömnen, bara att ta nya tag en annan gång:)
nu blir det skola för hela slanten. men jävlarns va klockan är mycket. missar ju bannemej tunnelbanan. jävla skit också! aja, så blir det när man ska uppdatera sin blogg.

känd från tv

banne mej, jag och mina grannar mittemot har en slags tävling. vilka har sista fönstret tänt på kvällen? dom mittemot vann säkerligen alltid innan jag flyttade in, eftersom de som bor i mitt hus ofta verkar gå och lägga sig innan kl.10 och väsnas man efter så blir det stoppar dom ut huvudet och hyschar. (okej, oftast är dom väldigt toleranta med mig)
men även ikväll får de känna sig besegrade, jag är bara ett svagt sken i ett fönster ifrån att vinna.

nu är det känd från tv, på tv. perfekt, jag som ska upp om några timmar liksom.

"min pappa är rik, vill du hångla?"

melodifestivalen var i mina ögon en ren katastrof, christer sjögren.. helt ärligt? jag undrar verkligen vilka som röstade?! han var den i mina ögon som inte ens borde fått vara med i en delfinal. räddningen var att björn gustavsson var med.

tur att jag jobbar nästa lördag så att jag "missar" eländet.


melodifestivaldags, igen?

hela sverige verkar ha laddat och längtat hela veckan, men jag verkar ha missat det totalt. är det dags för den där årliga karusellen? det kändes ju just som den va här. helt ärligt, jag har inte ens en aning om vilka som ska vara med.. eller jo, läste något om amy diamond i en tidning hos någon i veckan. jag får inte vara sämre än någon annan så det blir melodifestival i trevligt sällskap för mig med

jorden runt

jag gör inte det jag borde. eller jo, jag borde göra allt jag gjort men ändå.. har varit ute o gått en timme (bra!) och börjat städa (bra!) och bokat hemresan på vår jorden runt-resa. (också vettigt!)

som det ser ut nu, kommer vi röra oss framåt enligt den här planen:
4 aug. sthlm-london-L.A.
17-19 aug.L.A-fiji (nej. sara du får ingen födelsedag i år. du kommer alltså inte bli äldre i mina ögon)
3 sep. fiji- auckland (n.z)
21 sep auckland- cairns (aus.)
15 -16 dec. sydney- bangkok
17 jan. bangkok-wien-sthlm. hemma.

yalla!

sitter här och försöker läsa.. det känns nästan som att det är det enda jag gör nuförtiden. boken är faktiskt intressant, men jag behöver ta många pauser för att reflektera och jag jag önskar grymt att jag hade min engelska ordlista här bredvid mig.. men men.
ska inta min lovely yoggi yalla, passade på att svänga förbi mamma och pappas kylskåp igår när jag jobbade och ta lite goda grejer. yummie!

ingen frukost

nej. min yoghurt är slut. hur ska jag kunna börja en dag utan yoghurt? tur att jag hitta en skvätt nyponsoppa men min mage lär börja kurra redan vid 9.
nu har jag iaf fått tillbaka vattnet (igen!) jag undrar vad mina grannar pysslar med egentligen.

dags att gå.


läsning pågår

jag läser verkligen som en tok men tiden börjar bli knapp. börjar jobba kvart i tre så måste ha hunnit läsa det mesta (helst allt men det är en omöjlighet) tills då. måste fila på lite grejer till seminariet imorgon men det får jag försöka göra om jag får någon paus.


björn gustavsson

jag har för tillfället otroligt mastodont mycket att plugga och jag har inte ens börjat tänka på hemtentan som måste göras. för att pigga upp mig själv i alla böcker om derrida, vygotskij och gänget så tittar jag på bland det roligaste som har gjorts i svensk tv. björn gustavsson.


disney channel

jag är beroende. när jag börjar sent intas alltid frukosten framför tvn; disney channel. helt underbart, en del serier är riktigt roliga medan är riktigt dåliga men oavsett vad det nu är får tvn stå på med ljudet på, långben gör mig glad. haha. tragiskt!

spin city

åh vad jag är bra. nu har jag bytt lakan i min säng, efteråt känner man sig alltid så duktig!

inget vatten

utan vatten blev det väldigt svårt att duscha, men lunch blev det. vi lyckades även bränna en del pengar. typiskt. jag som verkligen måste spara.
har även hämtat hem min kära ipod, så nu kan jag ut och traska igen. haha

utan ipod blir det ingen rolig promenad

jag är ledig (borde plugga ja) idag och tänkte mig ut o gå när det är fint väder och allt men jag hittade inte min ipod och utan min ipod blir det inte en lika rolig promenad. ska hoppa in i duschen nu.. och sen ska jag leka med mitt lunchsällskap

död råtta

jag var ute o traskade häromdagen när jag helt plötsligt ser en död råtta på trottoaren. en stor en som såg ut att ha blivit ihjälstampad eftersom den låg med ögonen uppspärrade. kanske lite för mycket information för en del men jag funderade allvarligt på att ta ett kort och skicka till min bror. kanske lite taskigt eftersom han har råttfobie och förmodligen inte skulle våga sig ut på flera dagar men som tur va tog jag mitt förnuft till fånga och lät bli!

"krockat"

någon gång ska vara den första att "krocka" eller köra in i en annan bil. jag gjorde det igår.. jag skyller på det hemska väglaget men inte kul i vilket fall som helst. det ska inte överdramatiseras utan det va så att jag inte fick stopp på bilen i ett rödlyse och bilen fick smaka på en annan bil. ångest, hur som helst och man blir rätt skakig efter.

gotland t/r

nu har gotland fått ännu ett besök av mig, ingen nöjesresa direkt men det blev ett fint men blåsigt avsked. begravningar är mörka och trista men skratten, den goda maten och människor förgyllde det hela.

kan inte direkt uppmuntra folk att flyga i storm. det va hoppigt, skuttigt och emellanåt riktigt läskigt.


RSS 2.0