12274

tävlingsmänniskan inom mig är väckt. må bra-tävlingen på jobbet började idag och jag har verkligen nästan försökt gå så mkt jag bara kan. (njaeee...) men kom iaf upp i 12274 steg, vilket inte räcker långt i jämförelse med mina arbetskamrater men jag har tagit fler steg än H. och det är det viktigaste! men imorgon börjar vi om igen, och då ni..

ge mig tid

det är läskigt vad tiden går fort. på fredag ska ännu en hemtenta lämnas in.. och på måndag börjar allt om igen. tiden går verkligen sjuktligt fort, om en månad får jag ta mitt pick o pack och lämna solna vilket känns konstigt och trist men samtidigt spännande, jag har en hel del saker på gång och vem vet om bopriserna sjunker lite mer (sjukt mkt) är jag nog tillbaka i januari, med en lite större lägenhet och ett ordentligt kök.

nytt jobb

jag är trött, fick jobba över massvis. kändes som att jag jobbade hela-halva natten men yckades ändå ta mig upp o vara på gymmet vid nio. mer död än levande, men L. lyckades få igång mig...
helgen har bjudit på massor emd jobb, film-tittande, fikande, promenerande, brunchande, firande samt att få privatlektioner i golf av P. och D.

jag borde skriva färdigt min hemtenta men drar mig för det.. jag vill hellre sitta och lyssna på musik och bara va.

förresten har jag fått ett nytt jobb. wiiiiee. inte för att jag vet om jag kommer tacka ja, men ändå..

just det.

det glömde jag ju skriva förut, alla SUs samtal jag missat handlade inte om något hemskt. de ville bara bekräfta mitt studieuppehåll och prata om alla jag behövde maila o kontakta. så japp, jag klarade förra kursen.

blev sjukt glad och lycklig när jag skulle "banka" imorse, förutom lönen som droppat in på kontot har jag även fått ett stort resebidrag av underbara I. hon är helt underbar...! henne har jag att tacka för mycket.

nu är det bråttom, måste åka för att hinna i tid.

"ditt skratt låter som en ful misshandlad hund"

Allt som händer i världen sätter spår. Hos mig, jag erkänner. Världen skrämmer mig, ska man behöva misstro varenda kotte man träffar, oavsett om det är ett okänt eller känt ansikte... ska det behöva vara så att jag hör av mig till någon i min omgivning huruvida min dag ser ut; när, var, hur jag ska flytta mig? Helst exakta tider, vilka kläder jag har på mig, vilka jag har delgett den här informationen och vilka sidor jag varit inne på internet. Det är läskigt, det är som en klump. Jag som älskar att vara ute och gå med ipoden som sällskap, kan nu inte göra det utan att kontinuerlig kontakt med omvärlden? Nej, det är ingen som tvingar mig men jag är faktiskt rädd. Vart är världen på väg?

Vi var iväg med kidsen idag, vi gick igenom det ökända området i förorten när M, 9 år börjar prata om att i det här området bor mördare och massmördare. Visst, det här området är möjligen förknippat med en viss kriminalitet men det skrämmer mig ändå... Det är bra att barnen är medvetna om att alla i dagens samhälle inte är genomgoda men samtidigt tas en stor del av friheten ifrån dom. Många av de här barnen bor i området och kanske inte får röra sig obehindrat i området, en del kanske får men inte vill. För de här barnen är medvetna om vad som händer i världen. Jag vill inte att dagens barn ska förknippa sin barndom med data- och tv-spel bara för att de ansågs vara "ofarligt" då massmördare kunde härja fritt överallt. Kan inte dagens barn få cykla iväg, njuta av livet och bara få leka?


uppdatering

en sjukt händelsefull jobbkväll, på gott och ont. men mest ont, främst för de värst drabbade.

nu måste jag åka så att jag inte kommer försent, men iaf en liten uppdatering.

måndagsälskare

måndagar betyder under detta fem veckors-moment att jag är ledig ifrån skolan. jag älskar det, en underbar känsla av att slippa ha söndagsångest med större delen av sverige. istället kan det svävas på moln jämt o ständigt. men varann måndag innebär jobb, vilket i sig kan framkalla liiite ångest. för det innebär att jag har min jobbiga jobb-vecka framför mig. men inte idag, jag älskar vårvädret. det väger upp!

drabbades av städpanik imorse när ryktena nådde mig att J. kommer på visit i min lägenhet. vill ogärna stoltsera med ett mögligt glas och massa disk. (om jag hittar min sladd, ska ni få se bid på det lovely-glaset)

idag har jag missat tre samtal ifrån min kära skola, det känns inte som ett gott tecken. nu måste jag göra mig iordning o röra mig mot jobbet. adjöks!

jag är mutad

det blev glass. jag vågade mig prova på en ny cornetto, medan L. höll sig till sin gamla vanliga. vi tog även en promenad och kollade vart vi vill bo, och vart vi inte vill bo. inser själv att jag är sjukt kräsen och antagligen kommer att ha svårt att hitta de perfekta. men vem vill egentligen nöja sig med det näst bästa när man kan få det bästa?

nu ska jag fortsätta skriva min examination, och försvinna in i utvecklingspsykologins-värld, sen blir det sängen. var ju uppe tidigast idag och började min karriär som golfproffs. pappa har ett lära-mig-spela-golf-projekt, egentligen tror jag mest att det är för att han vill att jag ska inspirera och övertala mamma sen. vad han inte vet är att hon betalar alla mina kommande golfkurser till de gröna kortet (om det någonsin blir aktuellt) för att slippa spela själv. jag är mutad. men det var sjuktkul, vill joina igen så snart tiden finns.


ett steg närmare

yes. ett steg närmare det underbara... i fredags damp det ner i brevlådan, mitt studieuppehåll bev beviljat. jippi, och jag behövde inte ens köra med någon snyftar-lögn-historia om att jag måste fly sverige ett tag för att allt är så jobbigt. så nu är allt grönt, tjänstledigheten är så gott som godkänd och jag kan med gott samvete ta en tripp runt jorden.

nu ska jag träffa L. ryktena säger att det blir en glass-utflykt?


grilla?

jag fick härligt nog sova länge imorse. fast hade nog hellre pallrat mig upp tidigt, tagit flyget till norge o hängt i en skidbacke nu.. men men, biljettpriset var inte på min sida. kommer förhoppningsvis fler chanser!

har iaf hunnit med 28 minuters trampning, och häng med B. mycket nice. nu ska det börja plitas på min examination. för övrigt borde den förra finnas att hämta i skolan, men frågan är om jag vill veta hur det gick? vill inte förstöra min lediga helg med att fira med ett ev. U?!
jag vill grilla ikväll, så sugen... och potatisgratäng.

jag blir faktiskt irriterad.

dagens

ibland kan skolan vara tråkig men för det mesta är den faktiskt riktigt rolig. dagens schema var som en berg-o-dalbana, då dom på eftermiddagen bokat in samma föreläsare som för ett år sen och alltså samma människor och samma innehåll... bidrog till att det blev en svacka. visst, intressant för dom som missade den föreläsningen. jag satt mest o hoppades på att A. (som satt framför mig och är höggravid) "vatten"  skulle gå så att någonting skulle hända.

paus

jag har nu ägnat en stund åt skolan, gjort två fina tankekartor sen kände jag att jag behövde paus. jag sitter och rensar min mail (jag försöker bland mina 2864 olästa på min hotmail) och upptäcker massor med res-kul, våra biljetter och lite roliga grejer. jisses vad jag längtar. häromdagen skaffade jag faktiskt en resedagbok (efter vissa påtryckningar..ifrån någon), så om ni vill ha en uppdatering om vad som händer på vår tripp får ni lägga till mig.. sök på lingonpaj


nu börjar snart nedräkningen på allvar. för övrigt lämnades min studieuppehålls-lapp in igår, så håll tummarna för att den bir godkänd.



fiskbulle-tajm

jag är trött. skulle vilja sooova massor, men knäppt det där eftersom jag sov mycket inatt. jag var iaf duktig nog att ta mig till gymmet, och trampa mina 28'.
jag borde börja med min examination på allvar, bara stolpa ner lite.. vill inte att det blir som det brukar bli för mig, att jag börjar tidigast två dagar innan den ska va inne. en dålig vana som ska brytas.
nu ska jag leta mat, plugga och ikväll blir det jobb. är såå sugen på att sjukanmäla mig, för har verkligen inte lust. men mitt samvete nyper mig hårt i armen.


jag har det bäst

ibland har jag det absolut bäst. jag har världens bästa föräldrar, världens bästa kompisar och en underbar pojkvän.
det är sånt som gör att man har sockerdricka i benen och sådär mycket energi att man vill springa tjugo varv runt huset.

min mamma är sådär otroligt snäll, hon erbjöd sig just att betala en del av ett stycke norge-resa bara för att jag själv inte tycker att jag har råd. nu måste jag fundera och kalkylera.

bara fyra dagar kvar till fredag

jag har tagit mig igenom några sidor, men jag erkänner. det är nog lika bra. jag tänker bara på annat;

vad ska vi göra ihelgen, nu när det inte blir kryssning? ska man ta sitt pick o pack o fly till norge? njaee.dyrt.
vem ska jag lura med på shoppingtur?
när ska jag orka bege mig och fixa pass så att visumet kan kirras?
jag är förskräckligt sugen på chokladbollar, undrar om mamma & pappa har alla ingredienser?kan jag lura någon att införskaffa dom annars?
när ska jag leta fram min bankdosa alt. besöka banken för att fixa nytt visa-kort?
vad ska jag laga till middag?
ska jag plugga duktigt och vara ledig ikväll?
hur många gem krävs det för att fylla mitt glas?
varför drömde jag den där konstiga drömmen inatt?

carry you home

jag försöker göra nytta men det går inge vidare, har en massa jag borde göra idag. ska läsa två böcker tills imorgon, skriva en redovisning, börja på examinationen och klura på en bra orsak till varför jag ska ha studieuppehåll. lappen måste skickas in idag, så jag tar tacksamt emot förslag..

jag var uppe med tuppen imorse och tränade med L., hurtigt värre. nu borde jag ta tag i allt som måste fixas, men sitter bara här och drömmer om ett par nya acne-jeans. vill ha. ska ha. men vill ha ett trevligt shopping-sällskap?

mormor!

idag är det ett halvår sedan. ett halvår som känns väldigt långt bort men ändå så nära. den 12 oktober kommer alltid vara full av smärta, för älskade mormor. jag är tacksam för så mycket. du kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta.




visa vid vindens ängar (mormors sång)

jag lyckades!

Jag lyckades läsa ut en av böckerna. nu återstår bara tre till tills på tisdag.. så en bok om dagen borde väl gå..
inlägget igår var högst deprimerande, men har varit en tuff vecka med mycket stress och press. allt jobbande tog ut sin rätt och det enda jag ville vara att krypa in under täcket och komma fram igen den fjärde augusti.

nu blir det tv-tittande (lyx! sånt har jag inte kunnat unna mig sjäv på länge) innan jag måste bege mig mot kvällens jobb.

jag vill...

...bara försvinna.

s(k)öndag

middagen igår var superb, vilket även sällskapet var.

dagen har ägnats åt tvätt, städ, promenix och T. nu tittas det på flightplan, men borde nog försöka sova.. har en tuff vecka framför mig med massor med jobb och skola. men ska inte klaga, nu är det mindre än fyra månader kvar och borde egentligen börja fixa allt som ska fixas.

jag är konstig

har köpt en påse med godis som jag smaskat på medan jag läst.. är riktigt intressant men också skrämmande, läser just nu om  mobbning. och inser hur hemsk skolan kan vara. vi har ett stort arbete framför oss för att det ska bli en skola för alla, där alla trivs.

har även styrt kosan norrut eftersom kvällen kommer spenderas här, passade på att hjälpa (lyckades nog inte ) pappa med att tvätta bilen som jag använder. om han läste det här skulle han förmodligen skratta, eftersom jag mest var ett störande moment i tvättningen. för sån blir jag när jag kommer ner i garaget..jag börjar pilla på allt och börjar hitta massor med smaker som jag förknippar med min banrdom. bl a kalle anka-överdraget som vi hade i baksätet för att det inte sätena skulle bi överdrivet smutsiga när två små smutsiga barn (min bror & jag) satt där när vi bilade genom europa.
men garage är en särskild stämning, min morfar hade massor med godis i garaget, jag älskade att vara där. det smakade gott och garaget luktade så gott.

jag är konstig!

ikväll blir det middag hos J.. Måste passa på innan S. beger sig mot Taiwan. vilken typ.

smoothie?

ibland är jag väldigt oförstående. eller kanske inte. men det gör ändå ont att höra! får försöka bättra mig..

nu blir det snart iväg till systemet för att köpa något drickbart till kalaset ikväll då aprilbarnen ska firas. kanske kan jag tvinga med L. på smoothieutflykt och ev. muta henne med en chokladboll?


erkännande

jag erkänner. jag är kär!

434347-3
denna där underbara.

söker du mips?

till ALLA er som söker en arbetskraft i sommar som är lite utöver det vanliga; klicka på länken mips

iomrse var jag flitig o tränade. inte dödslänge.. men skyller på alla jobbiga skobarn som hängde där! har även fått nya kursens kurslitteratur av K. så nu börjar jag känna pressen av att börja läsa omedelbums. ska BARA äta lite, duscha och allt det andra som lockar. börjar ju trotsallt jobba om 3,5 timme.

RSS 2.0